مزایای اجتماعی درمان افت شنوایی

ذاتا ما موجودات اجتماعی هستیم بعنوان مثال هنگام سینما رفتن با دوستان یا نوشیدن یک فنجان چای با همکاران و یا بودن در جمع خانواده  ،در همه این موارد ما در تعامل اجتماعی هستیم  و شنوایی نقش مهمی در چگونگی ارتباط ما با دیگران  بازی می کند.

چگونه شنوایی در گرایش های اجتماعی ما تاثیر می گذارد؟

  • نحوه فهم و درک ما در مکالمات دوستانه  و روزمره
  • توانایی ما در فهم  برنامه های تلویزیونی و رادیویی
  • احساس امنیت هنگام حضور در میزگردها و کنفرانس ها و محیط های شلوغ و پر سروصدا
  • احساس  خوبی که هنگام بودن در جمع به ما دست میدهد
  • داشتن انرژی در پایان روز

شنوایی می تواند همه این موارد را تحت تاثیر قرار دهد. هنگامی که افت شنوایی داریم ، شروع به از دست دادن کلمات و عبارات مهم می کنیم .ممکن است در فهم مکالماتی که در اماکن شلوغ و پر سروصدا انجام می شود و یا هنگام تماشای برنامه های تلویزیونی دچار مشکل شویم.  ممکن است که در پایان روز بعلت تلاش برای گوش دادن احساس خستگی کنیم و یا بعلت از دست دادن بخشی از مکالمات حتی با نزدیکترین دوستان خود احساس غریبگی کنیم.

مطالعه ای که توسط انجمن شنوایی شناسان آمریکا صورت گرفته است نشان می دهد که احتمال  ابتلا به افسردگی و اضطراب  در افراد بالای 50 سال با افت شنوایی درمان نشده در مقایسه با آنهایی که از سمعک استفاده می کنند بیشتر است. این افراد همچنین تمایل کمتری به شرکت در محافل اجتماعی نشان می دهند .دلیل این امر این است که افت شنوایی درمان نشده می تواند فعالیت های اجتماعی را دشوار و خسته کننده جلوه نماید.

با سمعک بهتر بشنوید

تحقیقات نشان می دهد که سمعک افسردگی ،اضطراب و انزوای اجتماعی حاصل از افت شنوایی را کاهش می دهد.مطالعات انجام شده در آکادمی شنوایی شناسی آمریکا  همچنین ثابت کرد  افرادی که از سمعک استفاده می کنند پیشرفت قابل توجهی در بهبود روابط خانوادگی و کاری ،احساس استقلال ، اعتماد به نفس و کیفیت زندگی اجتماعی شان  نشان داده اند.

با مزایای قابل توجهی که استفاده از سمعک در درمان افت شنوایی دارد،چرا صبر کنید؟ همین امروز با متخصصین حوزه شنوایی  تماس بگیرید تا اطلاعات بیشتری در زمینه مزایای سمعک در اختیارتان قرار دهند.

 

منبع :American Academy of Audiology

ترجمه : گروه علمی و آموزشی صبا