ابتلای ده درصد جمعیت بزرگسال جهان به وزوز گوش

وزوز یا زنگ زدن گوش معمولا مشکل شایعی است که از هر پنج نفر، یک نفر در طول عمر آن را تجربه می‌کند. در واقع، این حالت را نمی‌توان به خودی خود بیماری دانست، بلکه بیشتر نوعی مشکل زمینه‌ای برای ابتلا به برخی بیماری‌ها به شمار می‌رود که از این میان می‌توان به اختلال در سیستم گردش خون اشاره کرد.

وزوزگــوش عبــارت اســت از شــنیدن صدایــی غیــر طبیعــی در گــوش یــا درک آن در ســر  بــه صــورت صــدای ســوت، بــاد، همهمــه و غیــره شــنیده می شــود کــه بســته بــه نوع عامل آن می توانــد بــه صــورت موقتــی یــا دائمــی باشــد. در کل وزوز بــه دو دســته تقســیم می شــود: وزوز ذهنــی و وزوز عینــی. در نــوع اول صــدا فقــط توســط بیمــار شــنیده می شــود ولــی در حالــت دوم عــلاوه بــر بیمــار، اطرافیــان نیــز می تواننــد آن را بشــنوند کــه ایــن حالــت را وزوز واقعــی نیــز می گوینــد.

وزوز درک صــدا بــدون حضــور محــرک خارجــی اســت. بیمــاران ممکــن اســت وزوز را بــه صــورت صــدای ســوت زنــگ، همهمــه، غــرش، خــش خــش یــا صــدای تونــال درک کننــد. تحقیقــات اخیــر نشــان داده اســتکه 50  میلیــون آمریکایــی وزوز را تجربــه کرده انــد و16 میلیون آمریکایی کــه وزوز مکــرر دارنــد کــه حداقــل یــک بــار در روز اتفــاق می افتــد. اگــر وزوز خفیــف باشــد تنهــا در محیط هــای ســاکت شــنیده می شــود ولــی اگــر شــدید باشــد حتــی در محیط هــای شــلوغ هــم شــنیده می شــود و در شــنوایی فــرد تداخــل بــه وجــود مــی آورد و می توانــد منجــر بــه عصبــی شــدن فــرد و یــا حتــی در بعضــی مــوارد منجــر بــه خودکشــی شــود.

طبق گزارشات Baker & Tyler مشــخص شــد کــه وزوز بــا مشــکات شــنوایی، شــیوه زندگــی، گزارشــات سـلامت عمومــی و وضعیــت احساســی مرتبــط اســت. به ویــژه بیمــاران گــزارش کردنــد کــه وزوزشــان منجــر بــه مشــکلاتی در فهــم گفتــار، روابــط اجتماعــی، توجــه، خــواب، افســردگی و ســردرد می شــود. وزوز ممکــن اســت در همــه گروه هــای ســنی دیــده شــود کــه میــزان وقــوع آن بــا افزایــش ســن بیشــتر می شــود و بــه نظــر می رســد در گــوش چــپ نســبت بــه گــوش راســت بیشــتر باشــد. بعضــی از انــواع وزوز عینــی ممکــن اســت بــه صــورت صداهایــی غیــر از بــاد، ســوت، هیــس و غیــره نیــز نمایــان شــود. ایــن بیمــاران صــدای ضربــه ماننــدی مثــل ریتــم ضربــان قلــب خــود احســاس می کننــد.ایــن نــوع وزوز، ضربانــی نــام دارد کــه در کمتــر ازیک درصدبیمارام وزوزی دیده می شــود. طبــق گزارشــات دیــده شــده اســت کــه بــا فشــار دادن عــروق کاروتیــد اطــراف گــردن وزوز ضربانــی قطــع و وصــل می شــود.

وزوز گوش نشانه خطرناکی نیست و با افزایش سن تشدید می‌شود. این مشکل در بسیاری از افراد با درمان بهبود می‌یابد به طوری که اغلب باید به دنبال از بین بردن مشکل اصلی بروز وزوز بود. در برخی موارد هم درمان تنها به کاهش وزوز کمک می‌کند.

منبع :سمعک استارکی آمریکا

ترجمه:گروه علمی و آموزشی صبا