با پیرگوشی چه کنیم؟

یک متخصص گوش و حلق و بینی گفت: ساختمان سلولهای شنوایی به گونهای است که فعالیت آنها به مرور زمان یا در اثر عواملی کاهش خواهد یافت، این فرایند منجر به کند شدن عمل انتقال صدا خواهد شد که به آن پیرگوشی می‌گویند.

دکتر نادر صاکی ، اظهار کرد: کندی ایجاد شده در انتقال صدا موجب کاهش برداشت‌های فرد از مفاهیم شنوایی میشود، بنابراین افرادی که در محیطهای پر سروصدا کار میکنند، ممکن است زودتر از بقیه دچار این عارضه شوند.

وی افزود: البته چنانچه افراد در محیطهای پر سروصدا هم کار نکنند، مرور زمان و کندی فعالیت سلول‌ها موجب کاهش دریافتهای صدا در افراد پس از 50 سالگی میشود.

این متخصص گوش، حلق و بینی ادامه داد: پیرگوشی میتواند جنبه ژنتیکی نیز داشته باشد، یعنی این پدیده در برخی خانوادهها زودتر اتفاق میافتد. معمولا علائم بالینی پیرگوشی پس از 60 سالگی بروز می‌یابد، هرچند ممکن است فرایند پیرگوشی از 50 سالگی آغاز شده باشد.

وی با اشاره به روند بروز پیرگوشی گفت: سه نوع فرکانس شنوایی بالا، حد وسط و بم وجود دارد. آغاز بیماری پیرگوشی در ابتدا با کاهش میزان شنوایی در فرکانسهای بالا و ایجاد وز وز در گوش خود را نشان می‌دهد که برای فرد آزاردهنده خواهد بود.

این متخصص گوش، حلق و بینی اظهار کرد: به مرور زمان و با افزایش سن، فرکانسهای وسط نیز دچار بحران و ضعف عملکردی شده و این حالت موجب بروز پدیده کمشنوایی می‌شود. پس از فرکانسهای وسط، فرکانسهای بم نیز دچار عارضه پیرگوشی خواهند شد و به تدریج هر سه طبقه فرکانس شنوایی دچار افت میشوند.

وی افزود: افت شنوایی ایجاد شده در فرد ناشی از پدیده پیرگوشی گاهی با پدیده وز وز، خواب فرد را نیز دچار اختلال میکند. با توجه به مشاهدات و مطالعات انجام شده، احتمال ابتلا به این عارضه بین مردان بیشتر از زنان است. همچنین سابقه برخی بیماری‌ها در گذشته فرد مانند دیابت، افزایش فشارخون، تنگی عروق عمومی در بدن یا عفونتهای قدیمی در ناحیه گوش در تسریع عارضه پیرگوشی تاثیرگذار هستند.

وی گفت: برخی افراد به دلیل ابتلا به پیرگوشی به تدریج منزوی و افسرده میشوند؛ در حالی که میتوان با استفاده از روشهای گوناگون درمانی موجود، به زندگی خود و تعامل اجتماعی با دیگران ادامه داد.

این متخصص گوش، حلق و بینی ادامه داد: متاسفانه هنوز استفاده از سمعک به درستی بین مردم رواج پیدا نکرده و گاه به عنوان عیب شمرده میشود. معمولا افراد سمعکهایی بزرگ و با کارآیی پایین را در ذهن خود تصور میکنند در حالی که با توجه به پیشرفتهای حاصل شده در صنعت سمعک، با ابزاری بسیار کوچک، دقیق و کیفیتی نزدیک به طبیعی میتوان نقص کمشنوایی را جبران کرد.

منبع خبر : ایسنا