مردان مریخی ، زنان ونوسی ، مشکل شنوایی

آیا تاثیر افت شنوایی در مردان و زنان متفاوت است ؟

طرز نگرش زنان و مردان نسبت به یک موضوع خاص همیشه متفاوت بوده است و این در مورد افت شنوایی هم صدق می کند.در مطالعه ای که در سال 2015 توسط دانشگاه هارواد  Harvard University انجام شد ، نشان داد که زنان دو برابر مردان به افت شنوایی خود را اذعان می کنند و برای مقابله با آن پیشنهادات مفیدی ارائه می دهند .بعنوان مثال یک خانم در مکالمه ممکن است که بگوید:"من به خوبی از گوش سمت راستم نمی شنوم ، لطفا سمت چپ من بایستید و با من صحبت کنید "

در مقابل ،مردان برای فاش کردن افت شنوایی شان معمولا از لفظ کم شنوایی استفاده می کنند و هیچ راهکاری برای مقابله با این مشکل در مقابل فردی که با او صحبت می کنند ، ارائه نمی دهند. محققان این دانشگاه همچنین پیشنهاد می دهند که اگر مردان در مقابله با افت شنوایی از استراتژی های خانم ها استفاده کنند ، بهتر می توانند با افت شنوایی  کناربیایند.

محققان می گویند که زنان معمولا یک توضیح ساده از افت شنوایی شان می دهند و سپس راههایی را که به بهتر شنیدن آنها کمک می کند به مخاطب خود ارائه می دهند.آنها به جای تاکید بر افت شنوایی ، به راههایی که باعث بهبود تعاملات ارتباطی آنها می شود، تمرکز می کنند.

با توجه به مطالعات انجام شده در دانشگاه جان هاپکینز John Hopkins University  مردان با بالا رفتن سن ،پنج و نیم برابر بیشتر از زنان در معرض خطر افت شنوایی هستند.کارشناسان می گویند که این تفاوت شنوایی می تواند  بعلت عوامل محیطی باشد. بعنوان مثال آقایان بیشترا ز افت شنوایی ناشی از سرو صدا در محل کار رنج می برند، همچنین تمایل کمتری به استفاده از لوازم حفاظت از شنوایی در محیط های پر سرو صدا دارند.

مطالعات منتشر شده توسط مجله پزشکی آمریکا American Journal of Medicine همچنین ثابت کرده است  که استفاده منظم از آسپیرین ، استامینوفن و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، خطر افت شنوایی را در مردان کمتر از 60 سال افزایش می دهد.

بعد از سن 80 سالگی شیوع افت شنوایی در مردان و زنان تقریبا یکسان می شود. البته هنوز هم گفته می شود که تاثیر افت شنوایی بین دو جنس از تفاوتهای قابل توجهی برخوردار است .افت شنوایی در خانم ها ابتدا در فرکانسهای پایین اتفاق می افتد  به این معنا که مشکل  خانم ها بیشتر در درک حروف صداداراست .این در حالی است که افت شنوایی در آقایان در فرکانس های بالا شروع می شود  به این معنی که مشکلات بیشتری در درک حروف بی صدا(صامت ) دارند.  به گزارش شبکه خبری ABC  مردان نسبت به زنان نیاز بیشتری به استفاده از سمعک دارند در حالیکه احتمال استفاده سمعک در خانم ها بیشتر از آقایان است .همچنین زنان تمایل بیشتری به استفاده منظم روزانه و برای مدت طولانی تر ازسمعک نسبت به مردان دارند.

 

Source: Hearing Review

American Associations of Retired Persons

ترجمه : گروه علمی و آموزشی صبا