افت شنوایی ناشی از عفونت گوش

افت شنوایی که در اثر عفونت گوش بوجود می آید ،افت شنوایی انتقالی نام دارد.عفونت گوش باعث بوجود آمدن مایعات در گوش میانی می شود که مانع حرکت پرده گوش و استخوانچه های متصل به آن می گردد.

افت شنوایی می تواند در اثر عوامل مختلفی از جمله بالا رفتن سن ،جراحت ،قرار گرفتن در معرض سرو صدا ،عفونت و وراثت بوجود آید.این عوامل عصب شنوایی را تحت تاثیر قرارداده و رایج ترین افت شنوایی که افت شنوایی حسی عصبی است را بوجود می آورند. اما آیا می دانستید که عفونت گوش همچنین می تواند باعث افت شنوایی شود؟

افت شنوایی که در اثر عفونت گوش بوجود می آید ،افت شنوایی انتقالی نام دارد.عفونت گوش باعث بوجود آمدن مایعات در گوش میانی می شود که مانع حرکت پرده گوش و استخوانچه های متصل به آن می گردد.

 

افت شنوایی که در اثر عفونت گوش بوجود می آید از نوع کاهش شنوایی انتقالی است

افت شنوایی انتقالی برخلاف افت شنوایی حسی عصبی ،گوش خارجی و میانی را تحت تاثیر قرار می دهد . گوش میانی  صدا را به عصب شنوایی انتقال می دهد وهرگونه انسداد که از عبور صدا در گوش میانی جلوگیری کند باعث افت شنوایی می شود.افزایش تجمع موم در گوش خارجی ،مایع در گوش میانی و یا سوراخ در پرده گوش می تواند علت افت شنوایی انتقالی باشد.

التهاب گوش میانی یا Otitis media   اصطلاح پزشکی است که هنگام عفونت گوش میانی به کار برده می شود.این عفونت باعث تجمع مایعات در گوش میانی می شود و حرکت پرده گوش  و استخوانچه های گوش میانی را دچار مشکل می کند و در نتیجه صدا به عصب شنوایی انتقال پیدا نمی کند.زنجیره استخوانچه های گوش میانی  به نامهای استخوان چکشی ، سندانی و رکابی کوچکترین استخوان در بدن ما هستند که هر یک به اندازه یه دانه برنج می باشند.

 

افت شنوایی ناشی از عفونت گوش اغلب موقتی است

افت شنوایی ناشی از عفونت گوش معمولا موقتی است و بعد از درمان ،بهبود می یابد.پزشک شما ممکن است که عفونت گوش را با آنتی بیوتیک درمان کند .اگر آنتی بیوتیک عفونت را درمان کند شنوایی شما به حالت عادی باز می گردد و چنانچه شما سابقه عفونتهای مکرر داشته باشید پزشک ممکن است که یک تیوب در پرده گوش قرار دهد که به تخلیه مایعات گوش میانی  کمک کند.

تخلیه مایعات درد و فشاری که اغلب با عفونت گوش همراه است را تسکین می دهد و از پارگی پرده گوش جلوگیری می کند.اگر مشکل مایعات برطرف نشود ،فشار باعث پارگی پرده گوش می گردد.

سابقه عفونت مکرر گوش همچنین می تواند منجر به  تیمپانو اسکلروزیس یا سفت شدن و ضخیم شدن پرده گوش شود.پرده گوش سوراخ شده و تیمپانواسکلروزیس حرکت پرده گوش را تحت تاثیر قرار داده و شنوایی را کاهش می دهد .اگرافت شنوایی بعد از درمان به حالت عادی بازنگشت ،متخصص شنوایی سمعک توصیه می کند.

اگر فکر می کنید که افت شنوایی دارید ، باید به چه کسی مراجعه کنید ؟

اگر مشکل شنوایی دارید به شنوایی شناس مراجعه نمایید تا با انجام تستهای شنوایی درجه و نوع کاهش شنوایی شما مشخص شود.شنوایی شناس شما بعد از ارزیابی شنوایی تان بهترین گزینه ممکن برای درمان افت شنوایی را به شما پیشنهاد می دهد.

برای معرفی شنوایی شناس در نزدیک محل سکونتتان اینجا را کلیک نمایید تا  کارشناسان صبا اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهند.

 

منبع :سمعک استارکی آمریکا

ترجمه : گروه علمی و اموزشی صبا