کم شنوایی و عدم تعادل

افراد كم شنوا بيشتر احتمال دارد كه بيافتند و عدم تعادل نشان دهند

افتادن يا عدم تعادل يكي از موارد شايع در ميان افراد مسن مي باشد. گفته ميشود افراد مسن به دلايلي زيادي مثل رفلكس آهسته و عوارض جانبي داروها نميتوانند كنترل قدرتمندي در اندام ها و عضلات داشته باشند و از اين رو بيشتر در خطر افتادن قرار دارند.

 

اما جالب است بدانيد كه افراد كم شنوا نيز به همين ميزان در خطر افتادن و عدم تعادل قرار دارند.

طبق مطا لعه اي كه در سال 2012 در Johns Hopkins Medicine انجام شده است محققين اعلام داشته اند كه افراد مبتلا به كم شنوايي درمان نشده بيشتر از ساير افراد در خطر عدم تعادل و افتادن هستند. طبق اطلاعات جمع آوري شده از موسسه هاي سلامت در كشورهاي مختلف ديده شده است كه افراد با افت شنوايي حتي در حد ملايم نيز 3 برابر بيشتر از سايرين تجربه عدم تعادل و افتادن داشته اند.

 

گوش داخلي در واقع دو بخش دارد: يك بخش براي شنيدن ميباشد كه آن را "حلزون" شنوايي ميدانيم و يك بخش ديگر كه براي برقراري تعادل تعبيه شده است "دهليز" نام دارد.

 

 

 

درصورتي كه عارضه اي بافت گوش داخلي را تهديد كند ميتواند به ارگانهاي اجرايي براي تعادل نيز آسيب وارد كند كه در اين شرايط باعث سرگيجه و اختلال تعادل ميگردد. گاها بيماري هايي وجود دارد كه سيستم شنوايي و تعادل را باهم درگير ميكند مثل بيماري منيير. در اين نوع از بيماري ها اغلب فرد احساس كم شنوايي و حتي وزوز دارد و از سرگيجه نيز رنج ميبرند.

مسئله افتادن و عدم تعادل در افرادي كه كم شنوايي حتي به مقدار بسيار كمي در حد ملايم دارند، ثابت شده است كه بيشتر از افراد طبيعي رخ ميدهد. هم اكنون دانشمندان درحال بررسي علل اين نوع از عارضه جانبي شنوايي هستند.

 

 

 

گروه علمی و آموزشی صبا